Menu Close

Košių nauda organizmui

Košė – pusryčiams. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad žmones, kurie rytais valgo košes, mažiau užkandžiauja kaloringais užkandžiais ir dažniau renkasi sveikesnius užkandžius, todėl lengviau išlaiko sveiką svorį ir juos mažiau vargina antsvoris, nutukimas. Pilnaverčiai pusryčiai, kuriems puikiausiai tinka košė, mažina persivalgymų tikimybę dienos metu ir ypatingai vakare. Pusryčiams – košė tiek vaikams, tiek suaugusiems yra puikus energijos šaltinis, padedantis palaikyti aktyvią fizinę ir protinę veiklą. Pusryčiaujantys vaikai geriau mokosi, lėčiau pavargsta, geriau koncentruoja dėmesį, geresnė jų tiek trumpalaikė, tiek ilgalaikė atmintis. Be to, valgydami pusryčiams košę, aprūpiname organizmą ne tik energija, bet ir būtiniausiomis, vertingomis maisto medžiagomis – vitaminais, mineralais, mikroelementais, biologiškai aktyviomis medžiagomis. Pusryčiams valgoma košė garantuoja gerą dienos pradžią. Būtų sveikiausia, jei košes valgytume kuo įvairesnes, tokiu būdu aprūpinsime organizmą naudingomis medžiagomis. 
Kristina Orechovaitė
Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje.

 

Skip to content